Grote verhalen

8 Wereld MS Dag
Wereld MS Dag viel dit jaar samen met Hemelvaartsdag. Op 30 mei opende voorzitter Jan van Amstel de Amsterdamse Effectenbeurs Euronext met een ferme klap op de gong. Onze regionale werkgroepen waren de hele maand al actief.

16 Digital health bij behandeling MS
Personalised medicine, wearables, apps en social media. Vage en onbekende begrippen? Voor bezoekers van het congres van het European MS Platform niet meer. Het voorjaarscongres van deze organisatie ging dit keer over ‘digital health in MS management’.

20 Blijven werken loont echt
Verzekeringsarts Bernadette Linssen van het UWV is duidelijk: ‘werken loont echt’. Benut de eerste twee jaar na je ziekmelding goed. Het onderzoek naar je mogelijkheden is een samenspel met je werkgever. Richt je daarbij op het behoud van werk.

ArtikeleN

14 Nooit meer Hintzen
Op 15 mei overleed professor dr. Rogier Q. Hintzen. Hintzen was hoogleraar multiple sclerose en neuro-immunologie van het centrale zenuwstelsel en directeur van het MS-centrum Rotterdam.

24 MS-collecte: zet je in
Tijdens de MS collecteweek (18 t/m 23 november) gaan duizenden collectanten langs de deuren om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Zet jij je ook in als collectant of coördinator?

26 Duocolumn Hanneke Hulst en Gijs Kooij
Multidisciplinair onderzoek

28 Verslag ALV
Op de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering werd de Medische Adviescommissie geïnstalleerd, en werden drie nieuwe bestuursleden benoemd. De vergadering werd voorafgegaan door een themalezing over het MS-eetprogramma.

Preview Nummer 2. April 2020

ReadSpeaker Bekijk preview in volledig scherm