Skip to content

Grote verhalen

8 Positief denken en een waardevol leven met MS
Psycholoog en gedragstherapeut Wendy de Pree kreeg vorig jaar de diagnose MS. Als specialist in positiviteit dacht zij: ‘Als iemand dit aankan, ben ik het wel!’. Totdat zij thuis kwam en amper nog de trap op geraakte…

12 Samen beslissen bij MS
Een goede communicatie met je neuroloog, MS-verpleegkundige en/of andere zorgverlener geeft je de regie over je behandeling.  En de zorg krijgt die goed aansluit bij je persoonlijke situatie. Dus het is belangrijk om je behandelaars te vertellen wat belangrijk voor je is.

16 Lid in beeld: Marcia Taroenoredjo
Marcia Taroenoredjo reageerde enkele weken geleden enthousiast toen LINDA magazine vrouwen oproep hun verhaal over MS te doen. LINDA selecteerde haar niet, maar in MenSen doet Marcia uitgebreid haar verhaal over positiviteit en de VR-bril.

24 Leven met NMO
Mensen met de op MS lijkende ziekte NMO(SD) weten één ding zeker: het verloop is onzeker en onvoorspelbaar. Stella Kroese, die de werkgroep NMO(SD) voorzit en sinds kort ook bestuurslid is van MS Vereniging Nederland zegt: ‘Ik ben altijd waakzaam op een nieuwe terugval, in de 26 jaar dat ik de ziekte heb is me dat vele malen overkomen, ondanks de medicijnen’.

Artikelen

20 Psychosociale zorg
MS-expertisecentrum Nieuw Unicum heeft haar dienstverlening uitgebreid met psychosociale zorg. Psycholoog Ruud Delput vertelt wat hij voor jou kan betekenen. Ook op afstand.

22 Regionieuws
Het voorjaar staat gelukkig weer bol van de activiteiten in de regio. Net als andere jaren grijpen we Wereld MS Dag aan om van alles te organiseren voor onze leden.  We hebben een selectie op een rijtje gezet en nodigen je van harte uit. Doe mee!

30 MS Loket: seksualiteit
Het kan ongemakkelijk zijn om je intieme problemen te bespreken met een onbekend iemand. Toch kan het enorm opluchten.

Preview Nummer 2. Mei 2022


ReadSpeaker Bekijk preview in volledig scherm
Back To Top