Skip to content

Grote verhalen

10 Wat ik meeneem uit isolatie

Al meer dan een jaar houdt het coronavirus ons in haar greep. Eindelijk gloort er nu licht aan het eind van de tunnel. Redacteuren Marijn en Marieke beschrijven wat zij willen meenemen uit de coronacrisis.

18 Met progressieve MS vol in het leven

Midden in de Kennemerduinen bij Zandvoort is het enige MS Expertisecentrum van Nederland te vinden. Wij interviewden bewoonster Barbara Rooze en bestuurder Marten de Bruine over het wonen en de behandelingen in het centrum.

32 MS-coach Joanna Venderbos over haar zoektocht

‘Was ik maar geen fysiotherapeut’, dacht MS-coach Joanna Venderbos toen zij de diagnose MS kreeg. Joanna leerde met vallen en opstaan dat het oké is als je een ‘klotedag’ hebt en dat hulp
zoeken niet betekent dat je faalt.

Artikelen

8 Medicijnverpakkingen lastig te openen

Uit een enquête die Kassa opstelde blijkt dat negen van de tien patiënten met reuma, MS of Parkinson, moeite heeft met het openen van de verpakkingen waarin hun medicijn zit. Vooral de veelvoorkomende blisterverpakking (pilstrip) is een gruwel.

14 Lekker in je vel

Leefstijl-expert Willem van Rhenen spreekt tegenwoordig over ‘lijvstijl’. Lijv staat dan voor ‘lekker in je vel’. De gedachte daarachter: omgevingsfactoren zijn van groot belang voor je welbevinden.

26 Lid in beeld: Remco Reesink

Remco Reesink is 35 en al jarenlang actief in de fitnessbranche als hij in 2015 de diagnose MS krijgt. ‘Dat is schrikken, terugschakelen en dan weer vooruit’. Ook met MS kan je meer dan je denkt, aldus Remco.

36 Goed geholpen door het MS-loket

Willeke belde het MS-Loket omdat ze ’s nachts veel last heeft van warme benen. Zo’n drie keer per week wordt ze daar wakker van en kan dan niet meer slapen. De ervaringsdeskundige van het MS-Loket herkende het probleem en had diverse tips.

Preview Nummer 1. Januari 2021


ReadSpeaker Bekijk preview in volledig scherm
Back To Top