Skip to content

Grote verhalen

8 Lid in beeld: Ilse Stijntjes
Ilse Stijntjes is actrice. Afgelopen jaren werkte ze vooral als trainingsacteur voor bedrijven. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en toen acteurs met MS werden gevraagd voor de voorstelling Zenuwslopend, meldde Ilse zich.

13 Samen voor innovatie
Met de special bij de vorige editie van MenSen sloten we ons jaarthema Leefstijl af. Ons nieuwe jaarthema voor 2022 is: samen voor innovatie. We trappen af met een artikel over innovatie in wetenschappelijk onderzoek, en een artikel over nieuwe technologie om een rolstoel te besturen.

18 Stamceltherapie
Het bestuur van onze vereniging gaat ervan uit dat Nederlandse MS-patiënten binnenkort in eigen land terecht kunnen voor een stamcelbehandeling. Ashley Kolster reisde hier onlangs nog voor naar Moskou.

Artikelen

23 Regionieuws
In Noord-Holland startte onlangs Judith van Leeuwen als regiocoördinator. Judith heeft er heel veel zin in en stelt zich in deze editie aan je voor.

24 Oceans of Hope
Afgelopen oktober vond de eerste editie van de Nederlandse Oceans of Hope Challenge plaats. Een zeilreis voor mensen met MS. Een verslag van deelnemer Richard, en een uitnodiging om in 2022 mee te gaan op een zeilreis naar Engeland.

28 MS Voorlichting
Na een oproep in de vorige editie van MenSen meldden zich maar liefst drie nieuwe voorlichters. Zij stellen zich aan je voor.

30 MS Loket: Vermoeidheid
Mieke werkt parttime als administratief medewerker en heeft sinds vijf jaar MS. Haar werkgever stelt zich heel flexibel op, maar anderen in haar omgeving denken dat Mieke zich aanstelt. Ze belde met het MS Loket om haar verhaal te doen en tips te krijgen.

Preview Nummer 1. Januari 2022


ReadSpeaker Bekijk preview in volledig scherm
Back To Top