Ga naar hoofdinhoud

Grote verhalen

8 Stamceltherapie eindelijk vergoed
Half december werd bekend dat stamceltransplantatie voor een specifieke groep MS-patiënten vergoed wordt uit het basispakket zorgverzekering. Een belangrijk besluit voor mensen met MS.

12 Jaarthema: mantel- en respijtzorg
Mantelzorgers zijn en worden steeds belangrijker. De verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar toeneemt. MS Vereniging Nederland vindt dit een belangrijk thema en maakt mantelzorg en respijtzorg het jaarthema van 2023.

20 Tien tips bij zwangerschap
Mensen met MS die een kinderwens hebben, lopen vaak rond met veel vragen. Kan ik veilig zwanger worden? Wat kan ik verwachten tijdens de zwangerschap en bevalling? Deze tien tips helpen je bij deze belangrijke levenskeuze.

32 MS bij kinderen
De openingslezing van het internationaal wetenschappelijk MS-congres ECTRIMS stond in het teken van MS bij jongeren onder 18 jaar. Bij kinderen verloopt MS anders dan bij volwassenen. MS is bij kinderen veel actiever maar eigenlijk nooit progressief.

Artikelen

16 MSweb: webinar beweging
Half november organiseerde MSweb een webinar voor jonge mensen met MS in de leeftijd van 20 tot 35 jaar: ‘MS? move that body!’ Presentatrice Sarah Kingma pleitte voor denken in mogelijkheden wat betreft bewegen.

28 Aanvulling richtlijn MS-behandeling
In 2020 verscheen de richtlijn ‘Ziektemodulerende behandeling bij MS’. Volgend jaar zal er alweer een aanvulling op deze richtlijn komen. Wat komt daarin en waarom is er al zo snel weer een aanvulling nodig?

Preview Nummer 1. Februari 2023


ReadSpeaker Bekijk preview in volledig scherm
Back To Top