Grote verhaleN

8 Leefstijl
Houd je brein zo lang mogelijk gezond. Pas je leefstijl aan: rook niet, drink met mate, houd lijf en geest actief en eet gezond.14
Succes én twijfels bij stamceltransplantatie
In Moskou worden agressieve vormen van RRMS succesvol behandeld met stamceltherapie. Voor PPMS en SPMS wordt getwijfeld aan de behandeling.

30 Wees je eigen MS-expert
Wat zijn jouw doelen in het leven? Past je huidige MS-behandeling hierbij? Wees je eigen MS-expert!

ArtikeleN

18 Interview Jorien Nicolaï
Jorien Nicolaï van het Isala Ziekenhuis in Zwolle was één van de eerste MS-verpleegkundigen in Nederland.

20 Rokjesdagloop
Op zondag 5 april is het Rokjesdag. Zowel vrouwen als mannen kunnen meelopen of rennen om geld op te halen voor het MS Centrum Amsterdam

22 Regionieuws
Regio Noord-Holland kreeg financiële hulp uit onverwachte hoek: Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk organiseerde een benefietavond met diner en veiling. Opbrengst voor onze vereniging:

25 Jongerenwerkgroep van start
Met trots stelt zich aan je voor: onze kersverse jongerenwerkgroep. Deze werkgroep startte eind vorig jaar onder de bezielende leiding van nieuw jong bestuurslid Nicole Donal.

26 Jongerencongres MS Sessions
MS Sessions is een congres voor jongeren met MS uit heel Europa. Harrold van de Beek reisde eind 2019 voor ons af naar Boekarest en doet verslag.

34 Gevoelsstoornissen
Veel mensen met MS hebben last van gevoelsstoornissen. Dit kan zich op veel verschillende manieren uiten, ook als pijn. Welke gevoelsstoornissen komen het meest voor en wat kun je ertegen doen?

Preview Nummer 1. Februari 2020

ReadSpeaker Bekijk preview in volledig scherm