skip to Main Content
Lettergrootte: e E Sitemap

Hacker maakt mailadressen forum MSweb buit

RTLnieuws meldt vanmorgen dat het forum van MSweb gehackt is en dat privégegevens van duizenden mensen op straat zouden liggen. Dat valt mee. Hieronder leggen we uit waarom.

Op 26 september 2019 heeft een hacker toegang gekregen tot de database van forum.msweb.nl en de normale werking van het forum verstoord. Door snel ingrijpen van de beheerders is de site dezelfde dag alweer hersteld en beveiligd.

Met zijn actie heeft de hacker zo’n 6.000 mailadressen buitgemaakt. De bijbehorende versleutelde wachtwoorden zijn nog steeds veilig.

Het forum van MSweb is een open discussieforum; discussies zijn altijd al openbaar. Deelnemers gebruikers veelal een nickname (schuilnaam) om deel te nemen aan discussies.

De hacker heeft geen beheerrechten voor het forum gekregen en geen bestanden geïnstalleerd of gewijzigd. De hacker heeft ons via email gewezen op zijn actie. Dankzij hem of haar zijn wij gewaarschuwd en zullen we alert blijven.

De server waarop de website MSweb en het forum draaien, zijn voorzien van moderne beveiliging en certificering. Automatische updates van alle sites op alle domeinen zijn standaard geworden. We zullen onze online services blijven verbeteren.

>>het nieuwsbericht van RTLnieuws

Back To Top
X