Tot 22 april kon je mensen voordragen voor de Nora Holtrust Prijs. Hieruit zijn de volgende vijf kanshebbers genomineerd:
Op alfabetische volgorde

  • Nanda Felderhof
  • Gerald Hengstman
  • Hanneke Hulst
  • Ellen Kramer
  • Beatrijs Wokke

De Nora Holtrust Prijs wordt toegekend aan iemand die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met MS, NMO(SD) en/of MOG(AD).

Je kunt stemmen tot donderdag 16 mei. De winnaar wordt rond Wereld MS Dag op 30 mei bekendgemaakt.

Klik hier om te stemmen

De vijf genomineerden voor de Nora Holtrust Prijs 2024 vind je hieronder in alfabetische volgorde.

nanda-felderhof Nanda Felderhof

Nanda Felderhof is de drijvende kracht achter MS Zorg Nederland. Waar hulpverleners en patiënten bij elkaar worden gebracht. Door het maken van MS Talks geeft zij veel mensen met MS nuttige informatie. Doordat zij zelf MS heeft, kan zij alles heel goed overbrengen.

Tot slot is Nanda ook een luisterend oor voor patiënten van Upendo, die dat bijvoorbeeld niet kunnen vinden bij de neuroloog of MS verpleegkundige.

 

Gerald Hengstman

De 4e nominatie op rij voor GeraldGerald-Hengstman

Neuroloog Gerald Hengstman startte in 2021 zijn eigen praktijk onder de naam Upendo waarmee hij MS op een andere manier benadert. MS zorg buiten de structuur van het ziekenhuis, in een prettige, positieve omgeving, met niet alleen aandacht voor medische aspecten maar juist ook voor de persoon met MS.
Hij is een arts die echt oprechte aandacht heeft voor zijn patiënten. Hij heeft een holistische visie en zet zich in om behandelingen zoals stamceltherapie mogelijk te maken.

 

Hanneke Hulst - groepHanneke Hulst

Hanneke Hulst is al jarenlang nauw betrokken bij MS-onderzoek. Haar onderzoek focust op de cognitieve problemen waar ongeveer de helft van de mensen met MS mee te maken krijgt. Door de resultaten van haar onderzoek in heldere taal uiteen te zetten wordt de brug geslagen tussen wetenschappelijk onderzoek en het grote publiek. Zo zorgt zij samen met haar team van onderzoekers voor erkenning van deze problematiek voor een grote groep mensen met MS.

Dit jaar reizen Hanneke en haar team door heel Nederland en bezoeken zij twintig locaties waar een lezing wordt gegeven en ruimte is voor een dialoog tussen de onderzoekers en het publiek. Het cognitieteam bestaat uit onderzoekers van het MindS-lab van de Universiteit Leiden en onderzoekers uit het MS Centrum van het Amsterdam UMC.

Ellen KramerEllen-kramer

Ellen Kramer heeft zich ingezet om stamceltherapie bij MS vergoed te krijgen in Nederland. Daarnaast zet zij zich nog steeds in om mensen met MS te helpen en te informeren over deze behandeling en om in binnen- en buitenland aandacht te vragen voor het feit dat mensen naar het buitenland gaan voor deze behandeling. Zij is onderdeel van de groep die hier onderzoek naar heeft gedaan en doet. Omdat zij vindt dat iedereen recht heeft op goede zorg zet zij zich ook in voor veilige nazorg, specifiek voor mensen die naar het buitenland zijn geweest voor de stamceltransplantatie.

 

Beatrijs-wokke
Gemaakt door Peter Verheijen Fotografie Erasmus MC

Beatrijs Wokke

Beatrijs Wokke is neuroloog bij het NMO(SD) en MOG(AD) expertisecentrum van het Erasmus MC. Zij is expert op het gebied van deze aandoeningen. Naast dat ze er onderzoek naar doet en veel mensen met deze ziekten behandelt, geeft ze goede informatieve Webinars, en staat ze heel veel NMO(SD) en MOG(AD) patiënten belangeloos te woord. Zij kan zeer complexe materie voor iedereen begrijpelijk uitleggen