Oktober, 2021

02Okt14:0016:00De meerwaarde van revalidatie bij mensen met MS14:00 - 16:00 Gasterie Dobbelsteijn,, Kerkstraat 23, 6439 AN Doenrade Organisator: MSVN zuid Limburg Regio:Zuid Limburg

Themabijeenkomst
De meerwaarde van revalidatie bij mensen met MS

MS Vereniging regio Zuid-Limburg organiseert een themabijeenkomst met als onderwerp ‘De meerwaarde van revalidatie bij mensen met MS’

Spreker deze middag is drs. R. Haenen, revalidatiearts te Zuyderland Medisch Centrum.

Deze informatieve bijeenkomst is géén herhaling van een eerder gehouden bijeenkomst rond revalidatie.

In deze themabijeenkomst zou dr. Haenen graag in willen gaan op de ontwikkelingen binnen de revalidatiegeneeskunde: De focus ligt vaak niet op herstel maar op het vinden van een balans in omgaan met de gevolgen van MS.

We spreken niet over het diagnose-recept model, de arts lost het probleem wel op.

Maar juist in samenspraak met de patiënt, proberen we te ontdekken hoe de patiënt om kan gaan met deze gevolgen. Het doel is dan gericht op het aanleren van vaardigheden in het omgaan met deze gevolgen.

De afdeling revalidatie is ook op zoek naar hoe hier het beste vorm aan te kunnen geven. Deze bijeenkomst zou naast het verstrekken van informatie van dr. Haenen ook omgedraaid kunnen werken. Dat u hierbij aangeeft wat u als patiënt met MS belangrijk vindt hoe hier vorm aan kan worden gegeven.

Er is voldoende gelegenheid voor vragen en eventueel met elkaar ‘napraten’.

Verder willen wij uw aandacht vragen voor het volgende:

Afgelopen week ontvingen wij van het bestuur van de MS Vereniging Nederland de volgende update:

Vanwege de kwetsbaarheid van haar doelgroep heeft MS Vereniging Nederland in haar coronabeleid de veiligheid steeds als uitgangspunt gehanteerd.

Nu de samenleving open gaat en we weer fysieke bijeenkomsten kunnen organiseren, heeft het bestuur het volgende besloten:
Bij fysieke bijeenkomsten vragen we alle deelnemers om met een QR code te laten zien dat zij veilig kunnen deelnemen. We hanteren hierbij dus dezelfde toegangsregels die gelden voor onder meer de horeca. Het Corona vaccinatiebewijs is ook voldoende.

Wanneer:

Zaterdag 2 oktober 2021
Aanvang: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) tot 16.00 uur met uitloop tot 16.30 uur.

Locatie:

Gasterie Dobbelsteyn
Kerkstraat 23 6439 AN Doenrade

Kosten:

De toegang is gratis voor leden.
Niet – leden betalen bij binnenkomst €3,00 inclusief een consumptie.

Aanmelden:

In verband met de organisatie willen we graag weten hoeveel personen, met of zonder begeleiding, komen.
Daarom het verzoek u aan te melden voor dinsdag 28 september, bij voorkeur via mail, bij het secretariaat van de MS vereniging:

Manita Karman: E-mail : zuidlimburg@msvereniging.nl
Telefoon: 046-4753176

Wij hopen u allen weer te mogen begroeten op onze eerste fysieke bijeenkomst sinds lange tijd.

Als u zich reeds heeft aangemeld hoeft u dit niet nogmaals te doen, u ontvangt na 28 september per mail een bevestiging.

(Zaterdag) 14:00 - 16:00

Gasterie Dobbelsteijn,