skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

mei, 2019

09mei19:0021:00Jaarlijkse informatiebijeenkomst van MS Zorg Nederland en MSVN19:00 - 21:00 Catharina ziekenhuis Eindhoven, Michelangelolaan 2, 5623EJ, Eindhoven Evenement georganiseerd door: MS Vereniging Brabant Zuid-Oost Evenement type:Brabant Zuid-Oost,Nederland

Evenement Details

MSVN Brabant Zuid-OostMS Zorg Nederland


Uitnodiging
MS informatieavond

De MS Vereniging organiseert samen met MS Zorg Nederland haar jaarlijkse informatiebijeenkomst. Neuroloog Hengstman geeft een update over de laatste klinische ontwikkelingen, bespreekt een controverse rondom MS behandelingen en op het einde is er een interactieve ronde rondom een stelling. Prof. Overeem geeft een lezing over slaapstoornissen bij MS. Een boeiende avond voor mensen met MS, hun naasten en andere geïnteresseerden.

Donderdag 9 mei 2019
van 19.00 tot 21.00u
Catharina Ziekenhuis Eindhoven

(zaal open 18.30 uur)

Deze MS informatieavond is toegankelijk voor iedereen, waarbij voor mensen die geen lid zijn van MSVN of MSZNL een bijdrage van €2,50 gevraagd wordt. Aanmelden vóór 4 mei bij brabantzuidoost@msvereniging.nl


Programma MS informatieavond 9 mei 2019 :

  • 18:30 Ontvangst, koffie en thee
  • 19:00 Welkom door Koert Linders (MSVN) en Gerald Hengstman (MSZNL)
  • 19:10 Lezing over de recente ontwikkelingen in MS behandelingen (Gerald Hengstman)
  • 19:35 Lezing over slaapstoornissen bij MS (prof. dr. S. Overeem, arts-somnoloog)
  • 20:00 Pauze
  • 20:15 Controverse: “Hoe vroeger en hoe krachtiger behandelen van relapsing MS, hoe beter” (Gerald Hengstman)
  • 20:40 Q&A: “Wat hebben we geleerd van het ‘Fampyra-verhaal?” (moderator Koert Linders)
  • 21:00 Afsluiting


Over de sprekers:

Dr. Gerald Hengstman is neuroloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven met het aandachtsgebied MS. Hij is actief in de landelijke werkgroep MS van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en mede oprichter van MS Zorg Nederland.

Prof. dr. Sebastiaan Overeem is arts-somnoloog en werkzaam bij Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaege te Heeze en bij Technische Universiteit Eindhoven.

Koert Linders is vrijwilliger bij de MSVN regio Brabant Zuidoost en redacteur voor diverse MS-magazines en websites. Hij is al ruim 20 jaar MS-ervaringsdeskundige.


Over de MS Vereniging Nederland:

De MS Vereniging Nederland (MSVN) is de grootste patiëntenorganisatie voor mensen die leven met MS. De MSVN ondersteunt, informeert en behartigt hun belangen. Ze geeft daarmee de mensen met MS en hun naasten een stem in de zorg. www.msvereniging.nl (klik regio Brabant Zuid-Oost).


Over MS Zorg Nederland:

MS Zorg Nederland is een onafhankelijke organisatie voor MS zorgprofessionals. Zij heeft als doelstelling dat iedereen met MS in Nederland toegang moet hebben, in de eigen regio, tot de meest optimale zorg denkbaar, in iedere fase van de ziekte en met zoveel mogelijk behoud van eigen regievoering. MS Zorg Nederland faciliteert de ontwikkeling van optimale zorg en stimuleert en coördineert de vorming van regionale multidisciplinaire netwerken van zorgverleners gespecialiseerd in MS. www.mszorgnederland.nl

Klik hier voor de flyer.

 

Tijd

(Donderdag) 19:00 - 21:00

Locatie

Catharina ziekenhuis Eindhoven

Michelangelolaan 2, 5623EJ, Eindhoven

Evenement georganiseerd door

MS Vereniging Brabant Zuid-Oost

Back To Top
X