Ga naar hoofdinhoud

Vandaag start het Nationaal MS Onderzoek. Het doel van dit onderzoek is om een beter inzicht te krijgen in het verloop van de ziekte MS en daarnaast om een beter beeld te krijgen van de ervaringen van mensen met MS.

Dit onderzoek werd voor de eerste keer uitgevoerd in 2019; ruim 1.000 mensen met MS vulden toen de vragenlijst in. Belangrijkste uitkomst was toen dat er te weinig MS-remmende medicatie voor progressieve vormen van MS was.

>>naar de conclusie van de vorige editie

Verbeteringen?
Is er iets veranderd in het verloop en het leven met MS in de afgelopen drie jaar? Hoe is dit veranderd? Is dit een verbetering? Dat zijn vragen waarop initiatiefnemer Novartis graag antwoord zou willen krijgen met die nieuwe onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Novartis in samenwerking met MS Vereniging Nederland en het Nationaal MS Fonds.

Doe je mee?
Doe mee en vul de vragenlijst in. Hiermee kun je de vereniging een dienst bewijzen, want als dank voor iedere ingevulde vragenlijst doneert Novartis 10 euro aan onze vereniging!

Nationaal MS Onderzoek