skip to Main Content

Het RIVM heeft neurologen laten weten dat patiënten met verminderde afweer, die in november een uitnodiging voor een derde prik hebben gehad, ook in aanmerking komen voor een boosterprik. Deze informatie is vooral van belang voor mensen met een verminderde afweer door medicatie.

Coronavaccinatie en MSAls je een uitnodiging hebt gekregen van je neuroloog om een derde prik te halen bij de GGD, kun je hiervoor uiterlijk 30 januari een afspraak maken. Een derde vaccinatie kan ervoor zorgen dat je na twee vaccinaties alsnog een betere bescherming krijgt (‘een immuunreactie opbouwt’). Een booster is een extra prikkel voor het afweersysteem, een oppepper. Die is voor mensen die na één of twee vaccinaties eerst wel voldoende bescherming opgebouwd hebben, maar bij wie de bescherming daarna is afgenomen. Het is van belang dat je ook deze boosterprik haalt. Dat kan minimaal 3 maanden na de derde prik (van de basisserie). Heb je na je derde prik nog corona gehad, dan kan de boosterprik 3 maanden daarna worden gehaald.

Meer informatie
Meer informatie lees je in de brief van het RIVM aan neurologen. Vragen? Neem contact op met je neuroloog of MS-verpleegkundige.

Back To Top
X