skip to Main Content

Coronavaccinatie en MSVoordat je een coronavaccin krijgt, is dat goed onderzocht. De vaccins voldoen aan alle veiligheidseisen. Net als bij elk ander vaccin kunnen er bijwerkingen ontstaan. Bijwerkingencentrum Lareb brengt deze in kaart. Want alleen door hier goed zicht op te houden, kan de overheid mensen in de toekomst beter informeren en het gebruik van vaccins nog veiliger maken.

Tot nu toe is er geen speciaal onderzoek gedaan naar de effectiviteit en veiligheid bij mensen met auto-immuunziektes, zoals MS. Daarom is het extra belangrijk om mee te doen aan dit onderzoek naar de bijwerkingen, zodat vaccineren nog veiliger wordt.

Lareb volgt de mogelijke bijwerkingen van coronavaccinatie met een vragenlijstonderzoek. In deze vragenlijst deel je je ervaring, ook als je geen klachten hebt. Zo krijgt Lareb inzicht in welke bijwerkingen optreden, hoe vaak ze optreden en wat het verloop is.

Je kunt je aanmelden voor dit onderzoek binnen twee dagen na je eerste coronavaccinatie. Ook als jouw vaccinatie gepland staat, kun je je aanmelden. Gebruik hiervoor onderstaande link.

>>aanmelden

Back To Top
X