skip to Main Content
Op 30 mei is het Wereld MS Dag. Traditioneel organiseert MS Vereniging Nederland dan allerlei activiteiten. Fysieke bijeenkomsten zijn dit jaar helaas niet mogelijk. Daarom organiseren wij een aantal webinars. Kijk hieronder of er een onderwerp is dat je aanspreekt, en schrijf je in!

Dinsdag 19 mei: Werken met MS

Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn werk volhoud? Hoe maak ik mijn MS bespreekbaar bij mijn leidinggevende en collega’s? Welke aanpassingen zijn nodig om mijn werk vol te houden? Hoe vind ik een andere baan die beter bij mij past? Vragen die veel werkende mensen met MS hebben.
MS-coach Tamara Bijleveld gaat in op diverse aspecten van het werken met MS.

Woensdag 27 mei, 19.30 uur: Leefstijl & Cognitie

Problemen met geheugen, aandacht en concentratie komen regelmatig voor bij mensen met MS en hebben een grote invloed op het dagelijks leven. Hanneke Hulst (neurowetenschapper MS centrum Amsterdam) legt ons uit hoe deze klachten kunnen ontstaan. Daarnaast zal zij proberen een antwoord te geven de prangende vraag ‘Wat is er aan deze cognitieve klachten te doen?’

Zaterdag 6 juni, 10.30 uur: Voeding bij MS

Er zijn aanwijzingen dat een gevarieerd voedingspatroon met veel gezonde producten ertoe kan bijdragen dat mensen met MS zich beter voelen. Diëtiste Marian Noordam geeft aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten inzicht in de uitgangspunten van een gezond eetpatroon.

Back To Top
X