Uitnodiging onderzoek ‘Optimaliseren patiëntinformatie’

Onderzoek via MS-panel: ‘Optimaliseren patiënt informatie’

Onderzoek MS-panel 'Optimaliseren patientinformatie'In samenwerking met onderzoeksbureau Blauw Research en financieel mogelijk gemaakt door Sanofi Genzyme, willen we onderzoeken hoe mensen met MS informatie vergaren. Welke afwegingen zij vervolgens maken en hoe zij dan komen tot een behandelkeuze.

Dit onderzoek voeren we uit in twee delen. Het eerste deel bestaat uit een aantal interviews. Daarna volgt een online onderzoek.

De resultaten zullen we gebruiken voor onze kerntaak informatievoorziening. We willen met het verkregen inzicht de patiënt informatie verder optimaliseren. Vanuit onze vereniging en daarnaast ook door andere partijen aan mensen met MS.

Doe je mee?

Uitnodiging voor het eerste deel: interviewOnderzoek via MS-panel 'Optimaliseren
Graag nodigen we je uit voor een interview op een locatie naar keuze. Dit gesprek gaat over vragen als:

• Hoe heb jij de keuze gemaakt te kiezen voor wel of niet behandelen?
  • Welke informatiebronnen vond je daarbij belangrijk?
  • Welke thema’s zijn voor jou van belang?
  • Welke informatie heb je achteraf gezien gemist?

Als je het leuk vindt daaraan je medewerking te verlenen zal op basis van je aanmelding hiervoor een onderzoeker van Blauw Research contact opnemen. Samen bepalen jullie de locatie (bijvoorbeeld thuis om niet te hoeven reizen). Het gesprek duurt ongeveer een uurtje.
Als dank voor deelname bieden we een Bol.com cadeaukaart aan ter waarde van 40 euro. Het bezoek zal plaatsvinden tussen 5 september en 16 september 2016.

Als je interesse hebt in een gesprek stuur ons dan een email via RRMS@blauw-survey.com. Vermeld in je aanmelding alsjeblieft in ieder geval:

• Naam
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Leeftijd
  • Wel behandeling of geen behandeling (in ieder geval de afgelopen twee jaar niet)

Het tweede deel, het online onderzoek, zal in oktober plaatsvinden. Daarvoor zullen we opnieuw een uitnodiging versturen.

Ken je andere mensen met MS die dit misschien ook zouden willen?

Ken je mensen met MS, die misschien ook wel regelmatig digitaal hun mening willen geven over onderwerpen die van belang zijn voor mensen met MS? Vraag ze dan mee te doen met ons MS Panel. Ze kunnen zelf bepalen hoe vaak ze meedoen.

Leden van het MS Panel vragen wij regelmatig naar hun ervaringen en/of mening over uiteenlopende onderwerpen. De onderwerpen zijn altijd van belang voor mensen met MS. Behalve in dit bericht genoemd onderzoek voor optimaliseren van patiënt informatie kun je denken aan zaken als toegankelijkheid, (de)centralisatie van zorg, ms en werk of beschikbaarheid van medicijnen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: communicatie@msvereniging.nl.

Frequentie en privacy

lock-1516242_1280Als deelnemer aan het MS Panel krijg je maximaal zes keer per jaar het verzoek mee te doen aan verschillende onderzoeken van de MS Vereniging Nederland. Je hoeft niet aan elk onderzoek mee te doen, je bent tot niets verplicht. Persoons- en contactgegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden ter beschikking gesteld. De ingevulde vragenlijsten worden anoniem behandeld.