Bent u op zoek naar een leuke en inspirerende vrijwilligersbaan bij een patiëntenvereniging?
Voelt u zich verbonden met de vereniging, u heeft zin en tijd voor vrijwilligerswerk dan komen wij graag met u in contact.

Voor ons rayon Dordrecht zoeken wij:

• Coördinator Regionale bijeenkomsten

Organiseren en Uitvoeren
Organiseren
Voor mensen met MS is het bijzonder belangrijk actuele informatie over MS-gerelateerde onderwerpen te ontvangen, daarover te kunnen praten en vragen te stellen. U zorgt in samenwerking met anderen voor een (jaar)programma voor themabijeenkomsten inclusief begroting. In praktische zin zorgt u voor een toegankelijke zaal, benodigdheden en benadert u de themadeskundigen die de inhoud van de avond verzorgen. Afhankelijk van het type bijeenkomst zoekt u een samenwerkingspartner of zorgt u voor een voorzitter. U zorgt voor uitnodigingen, publiciteit en geeft informatie door aan de vrijwilligers van de nieuwsbrief en website. Periodiek evalueert u het verloop van de bijeenkomsten.

Welke kwaliteiten vragen wij voor deze taak?
Kennis
•    U heeft kennis van het beleid, de structuur en de dienstverlening van de MSVN
•    U bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de MSVN
•    U weet hoe u budgetten moet beheren

Vaardigheden
•    U bent goed in het opbouwen en benutten van relaties die van pas komen bij het organiseren van een themabijeenkomst
•    U kunt goed plannen en organiseren
•    U kunt delegeren
•    U stuurt vrijwilligers aan (gastvrouwen)
•    U werkt ordelijk

Persoonlijke eigenschappen
•    U bent initiatiefrijk
•    U bent resultaatgericht
•    U bent gericht op samenwerken
•    U heeft organisatietalent
•    U beschikt over een computer en e-mail

Uitvoeren lotgenotencontact
U begeleidt bijeenkomsten voor lotgenotencontact. U zorgt in de eerste plaats voor een prettige sfeer die uitnodigt tot het delen van ervaringen. Daarnaast sluit u de bijeenkomst goed af, zodat deelnemers met een goed gevoel huiswaarts keren. Indien u MS heeft, heeft u uw eigen ziekteproces dusdanig verwerkt dat u open staat voor de ander.

Welke kwaliteiten vragen wij voor deze taak?
Kennis
•    U heeft kennis over MS en de MSVN

Vaardigheden
•    U kunt goed luisteren