Op woensdag 29 mei jl. was het Wereld MS Dag met als thema ´jonge mensen met MS´. Het nieuwe nummer van ´MS in focus´ is geheel gewijd aan dit thema. Stichting MS Research heeft het tijdschrift vertaald en wereldmsdag2013stelt deze Nederlandstalige versie kosteloos ter beschikking aan onze leden.
Belangrijke informatie over thema’s die leven bij jonge mensen met MS
In het themanummer geeft ‘MS in focus’ antwoord op urgente vragen van jonge mensen met MS. Veel van die vragen leven ook onder onze jonge achterban en waren onderwerp van gesprek tijdens regionale bijeenkomsten en bij ‘MS goes live’ in 2012. Ook in internationaal verband is er aandacht voor deze vragen, bijvoorbeeld via de European MS Platform (EMSP), waarbij de MS Vereniging is aangesloten. Vragen als ‘Wanneer vertel ik mijn nieuwe partner dat ik MS heb?’, ‘Hoe leg ik mijn vermoeidheid uit aan mijn werkgever zonder dat hij denkt dat ik lui ben?’ en ‘Wat is het effect van MS op mijn baby tijdens de zwangerschap?’, spelen in het leven van jonge mensen een grote rol. Het tijdschrift laat hen aan het woord en spreekt met wetenschappers en MS-organisaties uit verschillende landen. Zo vormt het tijdschrift een belangrijke informatiebron voor de verschillende levensgebieden van jonge mensen met MS.

Lees of download HIER MS in focus.

Kijk ook op: http://mymotto.worldmsday.org/en

Wereldwijd werd stilgestaan bij de ziekte MS. Ook in de Nederlandse media is hier veel aandacht aan besteed.

Kijk of luister HIER de uitzendingen terug.

Terug                                             Home