Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

De studenten geneeskunde van nu zijn over enkele jaren werkzaam als arts. In hun studie maken de studenten zich vooral veel theoretische kennis eigen. En dat is nodig want om iemand te genezen of goed te adviseren is veel kennis nodig.
Maar alleen theorie is niet voldoende. Het is evengoed belangrijk dat een arts weet wat het voor een patiënt betekent om ziek te zijn. Dat hij of zij weet hoe een chronisch ziek iemand door het leven gaat.

Patiënten Volg Programma (PVP)
In het tweede jaar van de opleiding geneeskunde van het Utrechts Medisch Centrum gaan de studenten het gesprek aan met (chronisch) zieke patiënten. Dit heet het Patiënten Volg Programma (PVP). In dit studie onderdeel leren de studenten wat het betekent om ziek te zijn. ‘Hoe gaat iemand om met een ziekte? Hoe gaat de familie ermee om? Heeft de patiënt zich moeten aanpassen? Welke zorg is er allemaal nodig?’

Hoe gaat dat in zijn werk?
De studenten krijgen in januari 2017 een voorbereidende bijeenkomst in werkgroepen. Daarna zullen zij u thuis bezoeken om een gesprek met u te hebben over de verschillende aspecten van het leven met een chronische aandoening. Zij doen dit in groepjes van twee of drie studenten. Over dit bezoek schrijven ze een verslag dat weer besproken wordt in de werkgroepen. U blijft anoniem: uw naam zal niet in het verslag worden vermeld. In februari / maart 2017 zullen de studenten u nogmaals bezoeken.

Iedereen die in Utrecht of omgeving woont en tussen de 10 en 70 jaar oud is wordt uitgenodigd om  deel te nemen.

U kunt contact opnemen met Wilma Slagmolen of Maureen Sokawikrama:
w.slagmolen@umcutrecht.nl  of m.sokawikrama@umcutrecht.nl
of via het telefoonnummer 088 – 7559589.