Beste heer/mevrouw,

Wij zijn in samenwerking met verschillende MS-klinieken en MS-specialisten bezig met het ontwikkelen van een speciale app voor MS-patiënten. Deze app maakt het mogelijk om de ziektenauwkeurig te monitoren en zo nodig direct bij te sturen. Meten doen we via een zogenaamde wearable, bijvoorbeeld een horloge, en een app op smartphone of computer. De belasting is daardoor minimaal voor de gebruikers. Dankzij de metingen moet het straks mogelijk zijn om goede en minder goede dagen (extreme vermoeidheid) te voorspellen en daar al vooraf op in te spelen. Wilt u meedenken bij het verder ontwikkelen van deze app en als een van de eersten ervaren hoe het werkt? Dan komen we graag met u in contact.

Uiteindelijk draait het natuurlijk om uw ervaring met deze app en de toegevoegde waarde die deze app u in de dagelijkse praktijk biedt om uw ziekte beheersbaar te houden. De eerste helft van dit jaarhebben we al een kleinere groep van 5 MS-patiënten in de thuissituatie laten ervaren hoe de app werkt. Deze 5 voorlopers hebben verschillende wearables gedragen om te ontdekken welke toepassing het prettigste werkt om beweging, hartslag en slaap te meten. We willen nu op korte termijn starten met een tweede onderzoeksgroep met 50 deelnemers om ook andere waarden te meten en de verschillende data aan elkaar koppelen om voorspellingen te kunnen doen. Vooral het meten en voorspellen van fatigue door middel van reactietijd bij een visuele taak. Wilt u meedoen aan dit onderzoek?

Over de ontwikkelaars
Onze rol is het koppelen van gegevens uit de twee delen waaruit dit nieuwe product bestaat, namelijk een “biologisch landschap” waarmee we de ziekte ms biologisch beter kunnen duiden en de – via de app- gemeten lifestylekenmerken. Op basis van deze gegevens kunnen we elke gebruiker persoonlijke relevante feedback te geven. Hierdoor wordt een veel persoonlijkere diagnose, lifestyle coaching,prognose en uiteindelijk behandeling mogelijk door zelf monitoring.

Als datawetenschappers zijn we gespecialiseerd in personalized healthcare. Dit specifieke project heeft Europese financiering voor 2 jaar (https://www.europaomdehoek.nl/projecten/dia-pro-ms) en heeft recent nog een boost gekregen doordat de het Nationaal MS Fonds het project gaat ondersteunen (http://www.nationaalmsfonds.nl/nieuws/nieuws-algemeen/765-onderzoek-brengt-de-genezing-van-ms-dichterbij).

Doet u mee? Opgeven kan via

http://msthuis.nl/register/

We kijken er naar uit om samen met u aan de slag te gaan!

Vriendelijke groet,
Orikami team
Data Scientists
Bellen kan ook: 024 3010100