OP ZOEK NAAR NIEUWE MS-VOORLICHTERS

het Voorlichtersteam van de MSVN, bestaande uit 10 voorlichters, is op zoek naar versterking. Voorlichters geven presentaties over MS-gerelateerde onderwerpen vanuit patiëntenperspectief, op basis van ervaringsdeskundigheid. We zoeken vrijwilligers die voor langere tijd dit team willen en kunnen versterken, vooral in Drenthe, Overijssel, Gelderland, Zuid Holland, Brabant en Limburg.

U neemt deel aan het voorlichtersteam dat minimaal twee maal per jaar in midden Nederland bijeenkomt en met elkaar de kwaliteit van de voorlichtingen bewaakt. Hoofdtaak: U geeftpresentaties over MS-gerelateerde onderwerpen aan diverse doelgroepen, meestens binnen uw regio. Daarbij kunt u denken aan formele en informele bijeenkomsten, zoals regionale werkgroepen, verpleegkundigen, de thuiszorg, patiëntenverenigingen, familieleden van de patiënt, studenten in de zorgsector, of anders. Het voorlichtingsmateriaal ontvangt u van de MSVN in de vorm van powerpoint-presentaties en hand-outs, u wordt bovendien het eerste jaar stap voor stap begeleid om voorlichter te zijn.

Welke kwaliteiten vraagt deze taak van u:

Kennis

* U heeft kennis van MS, de MSVN en het bestaande informatiemateriaal

Vaardigheden

* U heeft ervaring met het geven van presentaties
* U kunt informatie op heldere en duidelijke wijze overdragen
* U beheerst de Nederlandse taal goed
* U kunt werken met de computer (PowerPoint, Outlook)

Persoonlijke eigenschappen

* U bent een enthousiaste en gemakkelijke prater
* U bent representatief voor de vereniging
* U heeft belangstelling voor velerlei onderwerpen rond MS en de MSVN
* U deelt graag kennis, informatie en ideeën met anderen
* U bent flexibel en bereid op wisselende uren en dagen voorlichting te geven

* U bent in staat te reizen
* U bent bereid aan de training en de sollicitatie procedure mee te doen
* U heeft de intentie u voor langere tijd, zeker voor een aantal jaren, in te zetten als voorlichter
* U beschikt over een computer en e-mail

Heeft u belangstelling? Schrijf een kort CV (met motivatie, achtergrond en/of ervaring) en mail dit naar info@msvn.nl.