Hier vind u een overzicht van van onze geplande activiteiten.
Indien u vragen heeft of wilt u zich aanmelden voor een activiteit, neem dan contact met ons op via het  contactformulier. Mailen naar brabantzuidoost@msvereniging.nl kan natuurlijk ook!

20 september 2017               Lunch in Boerenbondsmuseum Gemert

Op 20 september a.s. organiseren we onze jaarlijkse lunchbijeenkomst voor mensen met MS en hun naasten. Ditmaal in het Boerenbondsmuseum aan de Pandelaar 106, 5421 NJ Gemert.

Vanaf 12 uur ben je welkom en om 12.30 uur starten we met een gezellige Brabantse lunch in dit unieke museum. Naast compleet ingerichte boerderijen met levende dieren, vindt je er een gezellig dorpsplein met ambachtshuisjes, een klompenfabriek en een handkrachtzuivelfabriek.

Na de lunch kun zelf of onder leiding van een gids het museum bezichtigen en ontdekken waarom dit museum in 2016 door de ANWB werd verkozen tot leukste uitje in Brabant. Meer weten over dit museum? Kijk dan op www.boerenbondsmuseum.nl

Aanmelden kan tot 7 september, via het contactformulier.

5 oktober 2017                      Samen koken in Eindhoven

Gezond eten zorgt voor meer energie en heeft een positieve invloed op hoe je je voelt. Daarom nodigen we je uit om samen met andere mensen met MS een gezonde maaltijd te bereiden en te nuttigen. In een klein groepje leer je hoe je zelf met gezonde voeding meer balans en energie kunt krijgen.

Interesse, of vragen? Vul snel het contactformulier in, want er is een beperkt aantal plaatsen. Na aanmelding sturen we je de adresgegevens.

1 november 2017                  Handboogschieten in Veldhoven

Wil je kennismaken met Handboogschieten? Kom dan op woensdagavond 1 november 2017 naar Handboogvereniging Vreugde Zij Ons Doel, Blaarthemseweg 84, 5502 JW  Veldhoven.

Deze ambitieuze vereniging biedt ons gratis een workshop aan, voor mensen met MS en hun naasten. Een enthousiaste groep vrijwilligers van deze handboogvereniging zal ons laten zien, dat deze sport geschikt is voor jong en oud.

Na een korte instructie ga je zelf aan de slag. Per baan zullen maximaal 5 deelnemers schieten, onder leiding van een ervaren vrijwilliger, die instructies geeft en de deelnemers waar nodig helpt.

Hierbij wordt rekening gehouden met ieders capaciteiten. Desgewenst kan er met een lichtere boog geschoten worden of over een kortere afstand. Ook mensen in een rolstoel kunnen deelnemen. Als je niet in staat bent om te staan, kan je ook vanaf een stoel schieten. Daarnaast bestaat er nog de mogelijkheid om een kruisboog uit te proberen. In de pauzes kun je een consumptie nuttigen van de bar.

De schietbanen zijn volledig overdekt en de accommodatie is geschikt voor minder-validen. Er is voldoende parkeergelegenheid naast de deur. Zie voor meer informatie over de handboogvereniging en de locatie: : www.vzod-zeelst.nl

We starten om 19.00 uur en vanaf 18.30 uur is iedereen welkom.

We hopen je te mogen begroeten op deze sportieve activiteit van de MS Vereniging Brabant ZuidOost.

We vragen je wel om je voor 11 oktober a.s. aan te melden via het contactformulier.

9 december 2017      MS Café in Helmond

Elkaar ontmoeten in een gezellige ambiance en met elkaar ervaringen delen over het leven met MS? Of gewoon lekker kletsen met een borrel en hapje? Dat kan in ons MS café! Op zaterdag 9 december is iedereen, die leeft met MS, dus ook partners, familie en vrienden – welkom van 14.30 tot 16.30 uur in de Brandevoortse Hoeve, Medevoort 23, 5707 DD Helmond.

De MS Vereniging Brabant ZuidOost ontvangt je graag voor een gratis drankje en borrelhapje.

Ook voor kinderen is dit een leuke locatie, met diverse speeltoestellen. Meer informatie over de locatie: www.brandevoortsehoeve.nl

3 maart 2018             MS Café in Herberg de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel

Iedereen die leeft met MS is weer welkom in ons MS café. Ditmaal in Herberg de Brabantse Kluis aan de Kloosterdreef 8, 5735 SJ Aarle-Rixtel, op 3 maart 2018 van 15 – 17 uur.

De herberg is gevestigd in een oude kloosterboerderij waarvan veel authentieke details bewaard zijn gebleven. Hierdoor een sfeervolle locatie ontstaan, waar we gezellig met elkaar kunnen praten onder het genot van een drankje en borrelhapje.

Achter de herberg kun je nog steeds het boerenbedrijf in actie zien en ook de nabij gelegen kloostertuin en Mariagrot is te bezoeken.

Bovendien bieden we de mogelijkheid aan om voorafgaand aan het MS café – bij voldoende belangstelling – samen de bijzondere presentatie Hemel & Aarde in het Missieklooster te bezichtigen.

Aanmelden voor de presentatie graag vóór 1 februari 2018 via het contactformulier.

Meer informatie over deze prachtige locatie vind je op: www.brabantsekluis.nl