Hallo allemaal,

Hierbij wil ik me even voorstellen omdat ik sinds enige tijd als vrijwilliger werkzaam ben voor de MSVN.

Mijn naam is Lara Smit, ben getrouwd, heb 2 kinderen en woon in Baarlo. Mijn beroep is re-integratiedeskundige. Ik heb jarenlang diverse doelgroepen begeleid naar werk.

Sinds juni 2015 ben ik een van de coaches die (vrijwillig) het telefonisch spreekuur bezet voor leden van de MSVN die vragen hebben over de combinatie MS en werk.

In 2010 bleek ik MS te hebben. Een onzekere periode, zowel privé als qua werk volgde. Vorig jaar kwam ik het project “Ervaringsdeskundig coach” tegen van het Centrum Chronisch Ziek en Werk. Dit project is mede gefinancierd door de MSVN en zij zijn ook betrokken geweest bij de selectieprocedure. Ik kon hieraan deelnemen en tijdens dit traject was het de bedoeling dat je als coach bewijst dat je vanuit je ervaringsdeskundigheid met een aandoening in staat bent om andere patiënten te begeleiden naar werk. Ik heb het project goed afgerond en sindsdien houd ik voor de MSVN een telefonisch spreekuur op de donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur (06-13797021).  Iedereen die vragen heeft over werk in combinatie met MS kan bij mij en bij mijn collega-coaches terecht. Ook voor mensen die al langere tijd uit het arbeidsproces zijn maar graag weer iets willen ondernemen, ook al is het vrijwilligerswerk. De enige kosten zijn de telefoonkosten. Daarnaast zijn we ook per mail bereikbaar. Het mailadres is: msvereniging.mscoaches@gmail.com De telefoonnummers van de overige coaches en de tijden waarop zij bereikbaar zijn staan op de site van de MSVN.

Met vriendelijke groet,

Lara Smit